Pehelykönnyű túrós pite
6 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 5 dkg élesztő
- tej
- 35 dkg liszt
töltelék
- 75 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojásfehérje
Elkészítés
A tojások sárgáját a vajjal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, két részre osztjuk. Az egyik felével kibélelünk egy nagy tepsit, amit előzőleg zsírral kikenünk. Töltelék: A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a citrom reszelt héját, a tojások felvert habját. Eligazítjuk a tepsiben, betakarjuk a tészta másik kinyújtott felével. Vigyázzunk, hogy a második lapot kellő nagyságúra nyújtsuk ki, ne legyen kisebb, mint a tepsi, mert akkor nem tudjuk rendesen betakarni. Kb. egy-másfél óra pihentetés után sütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, és tojással megkenjük. Mutatós lesz a tésztánk, mert a tészta sárga, a túrótöltelék fehér színű.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.